Българите все по-често прибягват до кредити

Според проучване до 2-3 години заемите у нас ще достигнат до 30 % от така наречения кредитен портфейл на банките. Кредитирането на българското население не крие никакъв риск за банките, нито за икономиката на страната ни като цяло.

Основната причина българите все по-често да посягат дори към бързи кредити от небанкови институции е трудното финансово положение в страната ни. Това предразполага към така наречения живот на заем. В прехода на нашето общество се промени значително структурата на семействата и по-точно тяхната финансова стабилност, респективно приходите. Манталитета към това отношение също премина през значителни промени. Днес все повече хора прибягват до теглене на банкови заеми и интересното е, че го правят не само в краен случай.

Кризата също така породи и отказването на пари на заем от много голяма част от населението. Причината е, че имат несигурни доходи и като цяло финансова нестабилност. Ако въпреки всичко сте решили да предприемете тази крачка, а именно да изтеглите кредити е добре първо да се осведомите много добре и да се поозъртате. Днес финансовият пазар на страната ни е пълен с гъвкави хищници, които са сложили капани на всяка крачка, маскирани добре като “елате в кредитния рай!”.

Има и друг начин да излезете от трудно финансово състояние, без да се налага да теглите заеми. Може да прибегнете до заем от роднини или близки приятели. Но дори и в такива случаи е добре да бъдат декласирани дадените суми, а не да се прави това на доверие. Но ако няма от кого да вземете пари на заем, то как да излезете от трудната ситуация? В такива случай се налага просто да прибегнете до бърз кредит. Те се характеризират с това, че се отпускат на по-малки суми и че се връщат за по-малък срок от времето. Запомнете, че ако парите не са Ви спешни, тоест ако не са Ви нужни до 2-3 часа е най-добре да не прибягвате до кредити срещу лична карта, тъй като техните лихви са много големи и това може да Ви затрудни при плащането на вноските. Също така е важно да знаете, че ако изтеглите бърз кредит онлайн и не си погасявате редовно вноските може да бъдете ужилени, но не с учтиво напомняне и усмивка, а с много по-крайни мерки.

Трудностите и лошото бъдеще за българската икономика тепърва предстои. Все повече българи живеят на заем, въпреки че ни се обещава разцвет на икономиката и просперитет в Европейският съюз, където членува и нашата държава. Икономиката на страната ни просто ни принуди да се налага да оцеляваме, чрез прибягване до различни видове заеми, тъй като при сложно финансово състояние няма друго решение, тоест това могат да са най-разумните действия, за да се справите с проблема. В заключение ще Ви посъветваме добре да се запознавате с условията на по желаните пари до заплата, както и да се доверите на доказана финансова институция от типа на Mini.

Българите все по-често прибягват до кредити
Към началото