Кредит за употребяван автомобил

Теглене на кредит за стар автомобил – за какво да внимаваме?

Теглене на кредит за автомобил Мечтите за нов автомобил не ви напускат, но финансите ви не го позволяват? Нека видим как можете да намерите изгоден заем за кола и да се възползвате по максимално най-добрия начин от него.

Но нека първо направим едно важно уточнение – кредитът за автомобил е целенасочен заем, който се издава на кредитополучател точно и само за закупуване на кола и има редица функции, измежду които:

  • Да подсигури необходимите средства за закупуване на конкретен автомобил, който сам по себе си действа като залог. При това положение, докато кредитополучателят не се разплати напълно с заемодателя си, той няма право да продава или дарява колата, освен ако банката не даде изрично съгласие за това.
  • В договорът за заем се упоменават всички нюанси на бъдещата покупка – марката на автомобила, състоянието му – употребяван или нов и така нататък.

Кредит за покупка на употребяван автомобил

Предимства на кредитите за автомобили

Безспорно, едно от основните предимства на този заем е, че не се изисква гарант.

Но нека да помислим върху нещо друго, което е много важно – какви въпроси трябва да си зададете, преди да вземете окончателно решение дали да теглите кредит за кола.

Измежду тях са:

  • Колко спешно се нуждаете от автомобила, струва ли си оскъпяването, защото всеки заем неизбежно води до оскъпяване на покупката.
  • Дали ще можете да изплатите дълга, без забавяния? Ако имате заделени пари за спешни случаи – например, в случай на уволнение от работа, неочаквани бизнес проблеми или някаква друг тип спешна ситуация.

Помислете и определете дали можете да си позволите тази стъпка /теглене на кредит за автомобил/, защото ако не сте сигурни напълно, че всичко ще бъде наред, колата може да се превърне в огромна тежест за вас.

И чак след като сте уточнили тези важни неща, можете да разпитате за условията за получаване на такъв кредит – по-добре е първо да опитате в някоя автокъща, където могат да ви предложат изгодни условия.

 

Кредит за употребяван автомобил
Към началото