Кредити сравнение

Защо да вземете кредит само след внимателно сравнение?

кредити- заемиНа първо място, трябва да вземете заем само ако наистина имате нужда от тези пари, било то банков или небанков кредит. Човешката природа е такава, че не обичаме да чакаме и понякога предпочитаме да станем длъжници, за да можем да си позволим по-изискана кола или да направим ремонт в апартамента.

Но има и други случаи, в които наистина имаме нужда от пари и няма от кого да заемем или просто не искаме да вземаме назаем пари от близки хора с идеята да бъдем дискретни. В този случай можем да получим достъп до банков или небанков заем. Препоръчваме ви да взимате заеми от небанкови финансови институции в случаите, когато ви трябват спешно пари. Поради този факт (по-бързото отпускане на парите) те имат по-висока цена, която се отразява чрез стойността на ГПР.

Независимо от решението, което вземете, е добре да знаете как да сравнявате офертите за заем помежду им, независимо дали става въпрос за бързи кредити сравнение, потребителски кредити сравнение или ипотечни кредити сравнение. За това трябва да сравните стойността на ГПР (Годишен процент на разходите) между отделните оферти. Това е показател, който всички банкови и небанкови институции трябва да представят на клиентите при изготвяне на кредитна оферта. Когато сравнявате няколко оферти за кредит, трябва да се съсредоточите върху офертата, която има по-нисък ГПР, защото именно тази оферта ще бъде най-изгодна по отношение на разходите (лихви, комисионни, такси и други). Освен това фирмите се грижат и за предпочитанията на клиента – ако клиентът се нуждае от пари много спешно, той може да избере кредитна оферта, която е по-малко изгодна по отношение на разходите, но по-изгодна по отношение на бързина на предоставянето.

Можете да получите бърз кредит, предлаган от кредитна компания лесно и бързо, като трябва да отговаряте само на две условия:

  • Да имате навършени 18 години, като в някои случаи фирмите могат да изискват да сте на поне 21-23 години.
  • Да имате българско гражданство или да сте постоянно пребиваващ в страната.

Кредити сравнение
Към началото